Bosnia ja Tsekki, kaksi maata joista molemmista tulee hyvää juomaa. Toisin kuin Tsekki, Bosnia ei ole yhtä tunnettu hemmetin hyvän oluen tuottajana - ainakaan allekirjoittanut ei ole huomannut vastaavaa, mutta jos näin ei ole, niin pitääpi moinen korjata mahdollisimman pian - niin ei uskoisi, että sieltä päin tulisi mitään juomisen arvoista - suuret pahoittelut niille jotka pitävät maan tuotteista.
Panimo: Banjalucka Pivara (Banjaluka brewery)
Vaikka en olekaan pahemmin nähnyt, jos ollenkaan, Bosniasta tulevaa olutta (voi olla että hyllyssä on pullo jos pari, mutta muistikuva ei anna periksi), niin Nektar on ihan juotavaa. Aluksi siitä ei meinaa millään saada makua ulos, jos suoraan jääkaapista pullon ottaa, mutta muutaman hörpyn jälkeen toivoisi, että saisi enemmän makua irti kuin olisi toivonut. Tosiaan, Nektar lähentelee premium laagereita, vaikka hitusen tumman oluen makuakin löytyy, mutta juuri ja juuri. Olut on hyvin mieto, mutta paaaaaljon parempi kuin amerikkalainen Budweiser, se on lyömättäkin selvä! Hieman yrttinen maku, ehkä jokseenkin tamminen, mutta tästä en pane päätäni pantiksi, ehkä mietin liikaa juodessani...saatte luvan läppäistä...
Kotoisin: Tsekki
Panimo: Pivovar Herold Březnice
Nyt kun tosiaan vielä muistan jotain Heroldista, joka sattui olemaan Alkosta loppuva tuote, joka sattui myös menemään kurkusta alas ilman kunnon maistelua. Maku kuitenkin lähentelee Taj Mahalia, ilman tietenkin makurikasta maailmaa. Heroldista löytyy myös hitusen kitkeryyttä, mikä oli melkoinen yllätys allekirjoittaneelle. Muuten melko premium laager tyyppinen olut on kyseessä.
Molemmat oluet eivät sovi ruokapöytään, ellei satu tekemään jotain, jossa lievästi kitkerä Herold voisi toimia. Valitettavasti Heroldia ei todennäköisesti saa mistään, mutta jos sattuu saamaan käsiinsä tai saa lahjana, suosittelen kokeilemaan. Nektar...en uskoisi toimivan mitenkään minkään kanssa, paitsi hyvin juovuksissa. Hinta ehkä hieman ylihinnoilteltu makunsa takia. Ei kovin hääviä tavaraa, mutta reilusti parempaa kuin Budweiser, josta pointsit...
No comments:
Post a Comment