13 May 2013

From Sweden - 2nd. Damn these coins!

Pari viime viikonloppua mennyt turhan hyvin, koska ei ole huomannut kirjoitella ja töiden jälkeen ei jaksakaan tehdä kuin levätä, varsinkin kun "joutuu" kävelylle taikka salille serkun vetäessä mukaan. Noh, ei tuossa mitään huonoa ole, pikemminkin ihan hyvä, että päivät menevät nopeasti ohitse niin pääsee nauttimaan pikku levosta - elleivät sitten työkaverit keksi muita ajatuksia.

Tosiaan, Ruotsiin kun saavuin melko myöhään illalla, voisi melkein sanoa että alku yöstä, niin oli pientä jännitystä ilmassa omalta kohdalta. Työpaikalle päästyä ensimmäistä kertaa, huomasi kuinka siistinä pidetty paikka oli (varsinkin kun vertailee monia suomalaisia lehtimyyjien pisteitä...kaikki sekaisin/liian rentoina). Olin valehtematta hyvin yllättynyt tästä, mutta tähän myös liittyi työpaikan eräs osa omia sääntöjä, josta oltiin hyvin tarkkoja. Tästä huolimatta hyvin rento ilmapiiri, josta pidin erityisen paljon.

Parisen viikkoa töissä menikin ihan koulutuksissa, jotta tietäisin perusasioita eri ohjelmien käytöstä ja muutenkin käytännöistä. Tämä tosin ei estänyt sitä, että unohdin lähes kaiken ensimmäisillä soitoillani - onneksi oli apuri paikalla katsomassa, etten tehnyt mitään liian typerää. Viikon päästä pääsinkin vauhtiin hommissa, vaikka virheitä tuli aika liuta, joista sain tietää vasta hieman myöhemmin. 

Talouspuoli olihin hitusen hankalempi. Periaatteessa sain hieman apua töistä, mutta tämä tuli hieman myöhään ja asioiden hoitaminen kaupungin puolelta meni liian myöhäiseksi. Onneksi sain pankki-tilin jonka avulla pystyin siirtämään rahaa kaverin tilille ja hän nosti rahat automaatista: on se hienoa, kun paikallinen pankki on täysin luopunut fyysisesti rahan nostamisen itse pankissa. Talous on nyt kohdillaan, mutta vieläkin odotellaan itse pankki korttia...s**tanan Nordea...!
Piru näitä kolikoita!
Rahoista puheenollen, muistan kun Porissa yhdelle hyvälle kaverille kirosin pikku kolikoita: pääset Ruotsiin, niin takuulla kiroat vielä enemmän. Käteisellä kun ollaan liikenteessä, niin taatusti saat 1 tai 5 kruunun kolikoita, taikka ihan senttejä. Niitä on kertynyt melkoinen kasa jo. Vaikka Ruotsin kaupoissa on käytössä erittäin hieno automaatio, että tiputtelet kolikoita erääseen laitteeseen kassassa, niin tämä laskee ne automaattisesti, ja pystyt pienentämään summaa mahdollisesti pankkikortilla maksaessa, ettei tarvitse myyjän käteen isoa pussia antaa varovaisesti.


No comments:

Post a Comment