10 December 2012

Video Games Awards...jep

Kamerat heiluvat pitkin poikin studiolla, välkkyvät valot, naama kamera DJ kopissa, tunnettuja näyttelijöitä - ja pari(?) ääninäyttelijää - puhumassa peleistä tai jostain muusta...jos en kuulisi puhetta peleistä ja isolla kankaalla pyörisi peli trailereiden kanssa/sijaan muuta krääsää, voisi helposti kyseistä VGA gaalaa epäillä "pikku budjetin" Emmy gaalaksi.

Tosiaan, Spike on viime vuosina pitänyt vuosittain muiden vastaavien gaalojen kanssa vuosittaista VGA gaalaa, jossa palkittiin vuoden parhaat pelit ja esiteltiin samalla tulevia pelejä - pienessä tai suuressa mittakaavassa. Tämän vuoden (en muista tarkkaan miten viime vuoden gaala pidettiin) gaalassa oli kyllä budjettiä enemmän kuin aiemmissa, kun kerran Hollywood luokan näyttelijöitä tuodaan lavalle kertomaan seuraava palkinto ja palkinnon saaja.

Allekirjoittaneen kohdalla tuntuu hienolta, että videopelit, kehittäjät ja muut ihmiset jotka ovat olleet mukana tekemässä viihdettä pelaajille, saavat enemmän huomiota, mutta onko se loppujen lopuksi hyvää huomiota vaiko huonoa? Vuosia sitten kuin näin ensimmäisen tai toisen gaalan elämäni aikana, tämä oli ehdottomasti yksi suosimiani gaaloja sen yksinkertaisuuden ansiosta, eikä taustalla ollut ketään kuulua DJ:tä soittamassa väliaika biisiään.

Jacksonin juonto oli
paikotellen hyvää
Gaala ei tällä kertaa ikävästi ollu yksinkertainen vaan vaikutti jotenkin olevan vain niin teennäinen, kaikki vedettiin turhan skriptin takaa, kuten moni muukin gaala. Samuel L. Jacksonin juonon sikäli ymmärrän, koska on hän usemminkin ollut juontamassa. Mutta heti kun näin mm. Jessica Alban lavalla, tunnelma meni heti matalaksi, varsinkin sen jälkeen kun sattui kommentoimaan paikalla ollutta yleisöä. Ja mitä ihmettä Ozzy Osbournen poika teki ruudun äärellä kertoessaan jotain tarinaa ja seuraavaa palkintoa...

Ja niille jotka eivät nähneet tätä livenä, niin mainoksien täytteinen video (en tiedä oliko mainoksia tai muuta turhaketta liven aikana) Spiken sivuilla on paljon pahempi, varsinkin jos mainos sattuu olemaan SE SAMA H**VETIN pätkä, jonka näet videon aikana varmaan reilusti yli kymmenen kertaa...tulin saaneeksi yliannostuksen Tom Cruisen mahdollisesta huonosta ex-sotilas elokuvasta...

Onneksi gaalassa oli jotain hyvääkin, kuten loistavien pelien palkitseminen ja peli musiikki, joita oli soittamassa orkesterit jotka olivat mukana pelin teossa...ja muuta hienoa en sitten saa irti. Mielenkiintoisinta tietysti oli traileri The Phantom Pain nimellä kulkevasta "pelistä", jota on pitkin peli foorumeita ja yleensäkin verkkoa spekuloitu jotenkin liittyvän uuteen Metal Gear Solid:in, jota allekirjoittanutkin on hieman ihmeskellyt ja naureskellut, kuinka pitkälle fanit ovat menneet saadakseen vastauksia omiin kysymyksiinsä.

No comments:

Post a Comment