28 August 2012

Movies: Helldriver (DVD)

Eräistä (ellei jopa ainoa) pisimmistä Nishimuran elokuvista, jotka yleensä kestävät siinä vajaa puolitoista tuntia, Helldriverin kesto lähenee jo lähes kahta tuntia. Elokuvan alun "esinäytöskin" kestää huomattavasti pidempään kuin monen muun teos ja saattaa myös mennä monen katsojankin mielestä ylilyönniksi.

Teko veren käyttöä ei olla tuttuun tapaan säästetty yhtään, eikä myöskään sisäelimien silpomista sekä niiden epämääräistä hyväksi käyttöä. Eroottista puoltakaan ei olla unohdettu, vaikka vähäistä rintojen paljastusta enempää ei näytetäkään, hyvin pienestä "tanko tanssista" puhumattakaan.

Juonesta voi sikäli olla hankala päästä kiinni aluksi, koska esinäytös ensimmäisten 5 minuutin jälkeen pitkittää kerrontaa ja voi antaa muutenkin aluksi hieman vääristävää kuvaa tulevasta.

Spoilereita! 
Meteori jonka pitäisi iskeytyä maahan, ei varsinaisesti näytetä taikka kerrota, että osuuko tämä pelkästään elokuvan varsinaiseen "pahikseen" vaiko lävistääkö (Tämän tytär sattuu olemaan elokuvan moottorisaha-katana sankari, joka haluaa koston isänsä julmasta syömisestä)? Tälle kun "kasvaa" taikka nousee selän takaa jokin eliö, joka ohjailee kyseisestä hahmoa. Pientä pilkunviilausta, mutta pakko mikä pakko...

Tosiaan, meteori iskun jälkeen tästä nousee jonkin sortin musta-tuhka-pilvi, joka muuttaa jokaisen ihmisen zombiksi, jotka hengittävät tätä tuhkaa. Varsinaisen meikin lisäksi zombin erottaa hyvin hämärästä ja typerästä, otsasta kohoavasta Y-muotoisesta sarvesta. Sarvi sisältää jotain aineita, joita pidetään huumaavana jota nauttimalla todennäköisemmin räjähtää pää (kielto on ymmärrettävää, mutta miksi helvetissä sitä pitää silti nauttia, ellei sitten halua lyhyttä elämänkiertoa).

Pienen poliittisen säädön jälkeen päätetään laittaa ne henkilöt pääpahiksen kimppuun (joka ohjaa jollain tavalla muita zombeja), jotka todennäköisemmin ovat saaneet tartunnan (kieltäytyminen tarkoittaa välitöntä kuolemaa). Jos he tuhoavat ohjaavan pää-zombin, he voittavat vapauden. Tästä alkaa pitkä, spesiaali efekteistä pursuavaa seikkailua. 

Näistä huolimatta, elokuva on erittäin viihdyttävä ja huvittava, mutta valitettavasti ei yllä parhaimpien joukkoon, vaan yrittää liikaa. Suosittelen elokuvan vuokraamista ja eritoten ostamista, jos hämärät japanilaiset elokuvat iskevät, kuten b-luokan tavara ja kauhu elokuvat - tai sitten haluatte vain laajentaa näkökulmianne, johon tokean: good luck!

Seuraavaksi: Samurai Princess

No comments:

Post a Comment