7 July 2012

Exp - Drinks: Taj Mahal & Lancaster Bomber

High and Mighty olut tulikin sitten ohitettua, koska paikallinen ruokakauppa ei sellaista osannut sisäistää import valikoimaansa, taikka itselle tuli huono tuuri ajallisesti (katsotaan, jos ensikerralla olisi parempi tuuri). Sen sijaan käsi kurkosi Lancaster Bomberiin - vaikkakin se nautittiin aikoija sitten, mutta maku jäi mieleen aika hyvin. Sen sijaan onkin vuorossa kaksois vertailu Bomberin ja juuri ostetun Intiasta kotoisin olevan Taj Mahal premium laagerin kanssa. Taj Mahal sikäli häiritsee, koska etiketti mainostaa liikaa oman kotimaansa erästä turistikohdetta...

Taj Mahal 4,5%, 330ml
Kotoisin: Intia
Panimo: Bombay Breweries Ltd

Taj Mahal on hieno kokemus, varsinkin kun puhutaan Intian oluesta - maasta josta en olisi kuvitellut koskaan kokeilevani mitään olueen liittyvää, pikemminkin muita nautinnollisia juomia. Jos on Singhan premium laageriin luottamista, niin voisin melkein vannoa, että itämaista saa erittäin loistokasta tavaraa, vaikka ei pääse lähellekään kotimaista tavaraa (voittaa tosin Lapin Kullan mennen tullen). Syyksi voisin ehkä mainita, että maku vaikuttaa paljon rikkaammalta. Taj Mahal ei tosiaan ole kauhean maltaista, ei kovin vahvaa, johon olen hieman tottunut. Mutta rikas maku tosiaan antaa suuret plussat tälle merkille mennen tullen, eikä hintakaan ollut luita särkevää laatua, jos katsotaan 100ml vajaa euroa kohden.

Lancaster Bomber 4,4%, 500ml 
Kotoisin:  Iso-Britannia

Mitä nyt ulkomuistista muistan kyseisestä merkistä, niin melko tuttuun brittiläiseen makuun, melko tumma ja vahvan makuinen tapaus ei oikein omaan mieleen iskenyt tahdotulla tavalla. Bomber ei kuitenkaan ollut liian maltainen, jolloin maku olisi mennyt lähinnä viemäristä alas alta aikayksikön. Brittiläisissä oluissa mennään jo lähelle tummaa olutta, ellei sitten jo olla tummissa, sen verta tullut testattua enemmän Saksalaista ja lähimaitten tuotantoa, jotta niiden maku on jäänyt paremmin mieleen (eikös se parempi maku yleensä näin tee?). Mutta onneksi tämä ei tosiaan ole pahimpia nimiä kyseisestä maasta, mutta ei näitä suostu nauttimaan kuin kerran kuukaudessa.

Lopuksi
Taj Mahal on tosiaan hieno kokemus kyseisestä suunnasta, ja nostattaa kiinnostuksen itämaisiin oluihin enemmän. Suosittelen, eritoten hyvin pihvin kanssa nautittavaksi (jonka itse nautein aivan liian aikaisin). Bomber taasen ei ollut täysin loistava kokemus, mutta antoi pientä muistutusta brittiläisestä makumaailmasta. Suosittelen, jos vahvat ja/tai tummat juomat ovat mieleen. 
Taj Mahal: 5/5
Lancaster Bomber: 3/5

Seuraavaksi: High and Mighty

No comments:

Post a Comment